De Weekkaart 2016-05: Handyman (Viticulture)

In Viticulture draait het in de basis om het zo efficiënt mogelijk wijn produceren door slim en tijdig je personeel aan het werk te zetten. Het is echter soms best wel lastig om aan punten te komen en je als beste wijnboer van Toscane te laten kronen. Gelukkig hebben de makers een stapeltje bezoekers aan het spel toegevoegd die het spel een verrassende draai geven en de overwinning bovendien een stuk dichterbij kunnen laten komen.

vitic

Één van de interessantere opties uit het basisspel is Handyman. Om je wijngaard optimaal te laten produceren heb je gebouwen nodig en het geld ligt niet bepaald voor het oprapen. Met Handyman krijg je echter 2 lire korting op de aanschafprijs. Niet slecht. Maar de ware aard van de kaart is dat je tegenstanders ook een gebouw mogen bouwen met dezelfde korting. Het is echter maar de vraag of je concurrenten jou voor die korting een overwinningspunt gunnen. Het kan maar zo zijn dat aan de rit dat ene punt veel meer waard bleek te zijn dan die 2 lire. Het zijn echt dit soort kaarten dat het spel naar een hoger niveau tillen.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *