De Weekkaart 2016-06: Barry Sosa (Baseball Highlights: 2045)

Baseball Highlights: 2045 is een vermakelijke deck builder waarin je door het slim spelen van een select aantal kaarten in 9 beurten meer punten dan je tegenstander moet zien te scoren. Gezien het natuurgetrouw nabootsen van honkbalwedstrijden een redelijk saai en lang spel zou opleveren, hebben de makers ervoor gekozen om enkel de hoogtepunten in het spel te verwerken. De naam van het spel gaf dat natuurlijk al een beetje weg.

barry

Spelers beginnen met een weinig imponerend team vol rookies en een paar veteranen, maar door het aankopen van spelers tussen de wedstrijden door kun je een aardig zooitje ongeregeld op tafel krijgen dat wel wat zoden aan de dijk kan zetten. Één van de spelers die ik graag aan mijn line-up toevoeg is Barry Sosa. Hij kan twee ballen achter elkaar over de hekken meppen en is daarmee een kaart die ik het liefst tot het eind van een wedstrijd bewaar. Zolang mijn tegenstander zijn ferme tikken niet neutraliseert, kan Barry het verschil betekenen. Jammer dat hij verder totaal geen verdedigende waarde heeft en daarmee soms juist waardeloos is.

De namen van de spelers zijn trouwens samenvoegingen van bekende spelers uit de lange geschiedenis van het professionele honkbal. In 2045 is het blijkbaar standaard om idolen uit een lang vervlogen tijdperk te eren door een op hen gebaseerde bijnaam te nemen. Maar zouden ze anno 2045 ook aan dopingtesten doen?

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *