De Weekkaart 2016-07: Forest Plum (Dead of Winter)

In het semicoƶperatieve bordspel Dead of Winter is het koud. Heel koud. En er zijn zombies. Hoewel de zombies niet echt een actieve rol hebben in ’t spel, kunnen ze de personages die de spelers aan het begin toegewezen hebben gekregen om zeep helpen tijdens hun zoektochten naar bruikbare spullen. Gezien er maar een beperkt aantal overlevenden zijn, is het overlijden van een personage in principe slecht voor de overlevingskansen van de rest van de kolonie en daarmee ook het moraal.

fplum

Gelukkig is er Forest Plum. Blijkbaar hebben de andere overlevenden zo’n hekel aan deze man dat een speler de keuze heeft hem vrijwillig uit het spel te verwijderen om het moraal weer wat omhoog te krijgen. Gezien Forest nog wel het moraal naar beneden haalt als hij tijdens het spel door toedoen van zombies het loodje legt, willen de andere personages hem op zich niet dood hebben. Ze prefereren dat hij er gewoon vandoor gaat en het probleem van iemand anders wordt.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *