De Weekkaart 2016-12: Fakir (Five Tribes: the Djinns of Naqala)

Five Tribes: the Djinns of Naqala is een spel waarbij je zoveel mogelijk punten moet zien te vergaren en zoals zo vaak zijn er redelijk veel manieren om dit te doen. Uiteraard zal ik binnenkort hier wat meer woorden aan wijden, maar in deze editie van De Weekkaart wil ik wat aandacht besteden aan een kaart uit dit spel dat je op diverse manieren kan verkrijgen en ook op diverse manieren kan gebruiken: de fakir.

fakir

In tegenstelling tot wat ik normaal poog te doen in deze rubriek ga ik echter niet uitleggen wat de kaart voorstelt in het spel, maar besteed ik wat woordjes en leestekens aan het feit dat in oudere edities van Five Tribes er geen fakir in het spel zat. Er zat echter wel een kaart in die exact dezelfde functie had: de slaaf. Ondanks dat deze kaart thematisch wel in het spel paste, waren er redelijk veel mensen die bezwaar maakten tegen het gebruik van slaven. Uitgever Days of Wonder luisterde zowaar naar de kritiek en bracht het spel uit met deze kleine aanpassing. Eens kijken of er nog een editie komt waarbij de handelskaart waarop ivoor staat afgebeeld vervangen wordt door wat anders. En moord niet meer toegestaan is.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *