De Weekkaart 2016-14: Leia Organa (Star Wars: Imperial Assault)

Star Wars: Imperial Assault is feitelijk een (redelijke grote en uiteindelijk ook prijzige) doos met twee spellen. Er is een 1-tegen-1-variant, waarin spelers het tegen elkaar opnemen met als doel 40 punten te scoren, en er is een campagne, waarbij één enkele speler in de huid kruipt van de Empire en het opneemt tegen een viertal helden die een aantal missies krijgen voorgeschoteld. Hoewel beide varianten op dezelfde basis gestoeld zijn, spelen ze eigenlijk best wel verschillend. Waar je echter nooit onderuit komt is de immer aanwezige geluksfactor in het spel: de dobbelsteen en hoe deze door de diverse personages gebruikt kunnen worden. Gezien er aan de plastic miniaturen in het spel niet te zien is wat het bijbehorende personage toe in staat is, worden daar handige kaarten voor bijgesloten. Iets wat ik alleen maar toejuich, want dan kan ik er een stukje over kleppen in deze rubriek.

leia

Zoals je ziet staat er een aardige rits aan informatie op een kaart. Linksboven staat bijvoorbeeld hoeveel punten ze kost om op te nemen in je legertje tijdens een 1-tegen-1-schermutseling en dat is meteen hoeveel punten ze oplevert als je tegenstander haar om zeep helpt. Verder zie je onder de afbeelding wat tekst met alles wat Leia allemaal kan. De bliksemschichten kunnen enkel geactiveerd worden als deze te voorschijn komen op een gegooide dobbelsteen tijdens een aanval. Rechtsonder zie je welke dobbelstenen er gebruikt mogen worden tijdens een aanval en links daarvan welke dobbelsteen er gegooid gaat worden wanneer ze zelf aangevallen wordt. Het is wat te omslachtig om alles tot in detail te gaan benoemen, maar deze prinses is eigenlijk best een bruikbaar personage. Als ze wat meer health had (hoeveel schade ze kan hebben voor ze omvalt) en bij voorkeur een rode dobbelsteen in plaats van de tweede gele, dan zou ik denk nog overwegen ook om haar te gebruiken in mijn kleine legertje.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *