De Weekkaart 2016-15: Interrogation Droid (Star Wars: Rebellion)

Star Wars: Rebellion is een soort van Stratego. Tenminste, als je de kant van de Empire speelt. Jouw doel is dan het vinden van de basis van de rebellen. Je verplaatst troepen van planeet naar planeet in de hoop dat één van die planeten de basis herbergt. De andere speler probeert koste wat het kost dit te voorkomen uiteraard. Deze wint als zijn of haar reputatie hoog genoeg is om de Empire te doen wankelen op haar grondvesten. Het zou echter maar een saai spel als het enkel een kwestie van troepen verplaatsen was. Iedere speler heeft dan ook ondermeer een stapel missiekaarten waarmee het eenvoudiger moet worden hun doel te bereiken. De rebellen kunnen hiermee onder andere loyaliteit proberen te kweken op bewoonde planeten en de Empire mag onder andere rebellenleiders proberen gevangen te nemen.

swrebellion

Één van de missies van de Empire dat het spel aardig snel kan laten kantelen is Interrogation Droid. Deze missie kan ondernomen worden zodra de Empire één van de leiders van de rebellen gevangen heeft genomen. Als de missie gehaald wordt (kwestie van dobbelstenen kwakken doorgaans), dan moet de speler die de kant van de rebellen speelt drie stelsels noemen waarvan in één de basis te vinden is. Wat dan meestal rest voor de rebellen is de basis verplaatsen. Iets wat niet altijd mogelijk is wanneer de Empire al voor de deur staat.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *