De Weekkaart 2016-16: Interrogation Droid (Star Wars: The Card Game)

In Star Wars: The Card Game is er een speler die een Death Star wil bouwen en een speler die voordat dit gebeurt een paar doelstellingen wil behalen zodat bovengenoemde planeetvernietigend ruimteschip er nooit komt. Het spel is op zich redelijk symmetrisch verder, maar beide spelers hebben dus een ander einddoel. Gezien het een kaartspel is kan ik nu mooi een kiekje nemen en wat over één van de kaarten babbelen.

swtcg

En voor de verandering ga ik het niet over de tekst op de kaart hebben. Nou ja, beetje dan. Als je deze kaart speelt, dan moet je tegenstander een kaart uit zijn hand knikkeren. Gezien je in dit spel eigenlijk redelijk veel kaarten speelt en iedere beurt weer kaarten trekt tot een bepaald aantal, lijkt dit op zich niet zo bijzonder. Toch kan het redelijk doorslaggevend zijn als je het gevecht met elkaar aangaat.

Waar ik het eigenlijk over wil hebben is de afbeelding op de kaart. Wanneer ik een stukje tik over Star Wars: Rebellion zal ik ’t nogmaals aanhalen, maar dat spel gebruikt dezelfde afbeeldingen als uit het kaartspel. Nu ben ik allang blij dat er geen afbeeldingen uit films worden gebruikt, doch het hergebruiken van eerder gebruikte afbeeldingen bevreemdt me wat. Het is niet alsof de makers ervan geen budget voor hun spellen hebben. Het zal wel een kwestie van herkenbaarbeid zijn, want binnenkort heb ik hier nog een voorbeeld van. Uit de stal van dezelfde uitgever ook nog eens.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *