De Weekkaart 2016-17: Naamloos (Jamaica)

Altijd al een piraat willen zijn? Dan heb ik nieuws voor je: je kan maar twee dingen per dag. Tenminste, in het bordspel Jamaica is dat het geval. Maar goed, Jamaica is meer een race dan dat je daadwerkelijk piratendingen doet. En gezien dit kleine lapje tekst in De Weekkaart-rubriek staat, wordt er dus gebruik gemaakt van kaarten voor zowat alles wat je doet.

jamaica

Zoals ik al tikte, voer je in dit spel twee acties per dag uit. Links op de kaart staat wat je aan het begin van de dag doet, rechts staat wat je aan het eind van de dag gebeurt. In dit geval ga je ’s ochtends vooruit, want de zee in dit spel is opgedeeld in vakken. En aan het eind van de dag ga je achteruit. Het aantal vakken dat hierbij bewogen wordt is afhankelijk van een tweetal dobbelstenen die gegooid zijn door de startspeler.

Het zou wel bijzonder saai als dit het hele spel zou en dat is het gelukkig niet. Ongetwijfeld vraag je je namelijk af waarom je eigenlijk achteruit zou willen varen, maar daar lees je binnenkort wel wat meer over als ik mijn toetsenbord weer eens aan het werk zet voor een opiniestukje. Ik kan je alvast verklappen dat ik ‘m bijzonder leuk vind.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Eén gedachte over “De Weekkaart 2016-17: Naamloos (Jamaica)

  • 29 april 2016 om 11:58
    Permalink

    Je maakt het wel spannend zo.
    Trouwens, leuk getekende kaart deze.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *