De Weekkaart 2016-18: Brave Heart (Broom Service)

In Broom Service is het de bedoeling voor jou als heks zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen in een zevental beurten. Dit doe je doorgaans door het spelen van een viertal kaarten per beurt. Je kunt hierbij bewegen van gebied naar gebied, brouwsels afleveren, brouwsels verzamelen en donderwolkjes uit de weg ruimen die je pad versperren. Het leuke hierbij is dat iedere kaart op twee manieren gespeeld kunnen worden: moedig en laf. Als je een kaart laf speelt, dan mag je ‘m altijd uitvoeren, maar dan is het resultaat weinig bevredigend. Bij voorkeur speel je een kaart dus moedig. Probleem is dat een moedige actie afgepakt kan worden door een speler die dezelfde kaart ook speelt. Het is dus een kwestie van timen. De speler die een ronde begint zal dan ook zelden een kaart moedig spelen.

broomservice

Soms heb je echter geen keuze. Iedere ronde wordt er een kaart uit een stapeltje van zeven opengelegd. Deze kaart kan bijvoorbeeld punten opleveren als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan door de spelers. En soms zijn ze redelijk irritant. In het geval van de kaart Brave Heart moet iedere nieuwe rol namelijk als moedig worden uitgespeeld. Je kunt hier enigszins op anticiperen, maar het is een redelijk listige kaart om je acties voor deze ronde te plannen. Dat is gelukkig wel wat Broom Service amusant maakt.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *