De Weekkaart 2016-19: Geld (Las Vegas)

De rubriek De Weekkaart heeft als primair doel om de veelzijdigheid van kaarten in spellen wat te belichten. In kaartspellen draait het uiteraard om kaarten en in een niet gering aantal bordspellen spelen ze een heel belangrijke rol. De scheidslijn tussen kaart- en bordspellen ligt soms in een bijzonder grijs gebied. Kaarten kunnen uiteraard ook gewoon iets heel anders voorstellen in een spel.

money

Zoals geld in Las Vegas. Hoewel ik niet zo heel snel ga lopen klagen over componenten in spellen, word ik eerlijk gezegd niet echt blij van flinterdun papiergeld. Een bekend voorbeeld hiervan is te vinden in Monopoly, maar ook spellen als Food Chain Magnate, Airlines Europe en Hoogspanning hebben helaas van die vreselijke stukjes voormalig hout. Voor die spellen heb ik dan ook een redelijk prijzig setje pokermunten gekocht ter vervanging van het papiergeld. In Las Vegas komt het geld in de vorm van kaarten en dat vind ik ook een hele aardige oplossing. Het is nog steeds papier natuurlijk, maar het voelt een stuk beter en minder fragiel aan. Hier kun je overigens lezen welk doel dit geld in het spel heeft.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *