De Weekkaart 2016-20: Birthday Order (Between Two Cities)

Tot op heden heb ik in deze rubriek volgens mij alleen nog maar kaarten getoond die daadwerkelijk tijdens het spelen zelf er toe doen. Zelf het geld uit Las Vegas is iets wat van belang is tijdens het spelen van dit dobbelspel. Laat ik dan nu maar eens een kaart met jullie delen die wel degelijk het spel beïnvloedt, maar niet tijdens het spel zelf.

B2C

In Between Two Cities bouwen de spelers twee steden. Eentje met de speler links van hen en eentje rechts van hen. Het is hierbij de bedoeling dat beide steden ongeveer evenveel punten waard zijn, want de slechtste score van de twee is de eindscore. Hoe dit precies werkt schrijf ik binnenkort over, nu geef ik even wat aandacht aan de kaarten die de tafelschikking bepalen. Gezien het spel redelijk kort is, is de kans aanwezig dat je het spel een paar keer achter elkaar speelt. Voor de variatie met wie je steden bouwt heb je een stapeltje kaarten. Simpel, maar effectief.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *