De Weekkaart 2016-21: Secret Salvage (Star Trek Customizable Card Game)

Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met verzamelkaartspellen. Redelijk centraal in deze affaire staat Star Trek Customizable Card Game van Decipher. Een spel wat begon met een redelijk eenvoudig concept. Een spel wat dankzij de vele uitbreidingen en bijbehorende rassen en kaarttypen een ondoorgrondelijk geheel begon te worden. Een spel wat een tweede editie kreeg om het allemaal weer wat simpeler te maken. Aan die tweede editie ben ik nooit begon, maar ik krijg nog altijd een nostalgisch gevoel bij het bekijken van de kaarten uit de eerste editie.

ssstcgc

Zoals bijvoorbeeld Secret Salvage. Deze missie vindt plaats in de buurt van Wolf 359, een locatie die welbekend is bij de Star Trek: the Next Generation-liefhebbers onder ons. De wrakstukken die daar te vinden zijn na de nederlaag van de Federation zijn een niet onaardige prooi voor blijkbaar de Romulans en de Klingons. Tenminste, dat is wat er onder aan de kaart te zien valt. De missie is 30 punten waard voor de speler van deze rassen als deze daar een schip heeft met specifieke bemanning aan boord. Specifiek als in dat er in ieder geval viermaal Treachery of tweemaal Navigation en eenmaal Computer Skill als skills te zien is op de kaarten van de bemanningsleden. Er komt nog wel meer bij kijken, maar ook daar kom ik nog wel eens op terug. Want een stukje over dit heerlijke debacle wat dit spel is schrijven ga ik zeker weten nog wel eens doen.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *