De Weekkaart 2016-24: Kitchen Trainee (Food Chain Magnate)

Vorige week riep ik al dat deze editie van De Weekkaart over eten zou gaan en tevens iets pittigs. Nu zou ik het ook de Wasabi-kaart uit Sushi Go! kunnen hebben, maar het is nou ook weer niet zo letterlijk. Nee, met pittig bedoelde ik eigenlijk meer de aard van het spel zelf. Een stevig spel waarin er verwacht van je wordt dat je goed nadenkt over wat je doet met het oog op latere beurten. Een spel waar je met gemak een fatale fout kan maken en een tegenstander in het zadel helpt. Maar het gaat wel over eten: Food Chain Magnate.

In dit spel is het de bedoeling zoveel mogelijk geld te verdienen. Je runt een (keten van) restaurant(s) en door het slim en tijdig aannemen van personeel kun je spreekwoordelijk aan de top van de voedselketen staan. Je bakt hamburgers en pizza’s en je zorgt dat er genoeg drinken is om aan de vraag te voldoen. Maar de klandizie is redelijk principieel in waar ze hun eten willen halen. Het moet niet te ver en niet te duur zijn en bovendien moet het restaurant voorzien in hun specifieke wensen qua eten en drinken. Sowieso moet je als restauranteigenaar de mensen warm maken voor jouw producten en daarvoor zul je marketingcampagnes moeten runnen. Er komt meer bij kijken dan je zou denken en dat maakt dit spel van Nederlands makelaardij zo interessant.

FCM

Dit is een Kitchen Trainee. Hij is één van de personeelsleden die je rechtstreeks kunt aannemen en dat is te zien aan het zwarte driehoekje in de linkerbovenhoek. Hij kan, mits je ‘m in de hiërarchie van je bedrijf opneemt tijdens een ronde (dit leg ik uiteraard later nog wel eens uit), een hamburger of een pizza klaarmaken. De tekst linksonder vertelt je dat je de Kitchen Trainee kan opleiden tot een Pizza Cook of een Burger Cook. En daarvoor heb je weer een ander personeellid nodig.

De meningen over het visuele aspect van het spel lopen trouwens aardig uiteen. Persoonlijk vind ik het spel er mooi uitzien. Het ziet er heerlijk retro uit en is bovenal niet te druk. Smaken verschillen (een cliché) en lang niet iedereen zal mijn mening delen.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *