De Weekkaart 2016-25: Chefkoch (Grand Austria Hotel)

Vorige week stond in De Weekkaart een kaart centraal waarmee je, mits je hem geen vrije dag geeft, een hamburger of een pizza bij elkaar kon sprokkelen. Handig, want er moet geld verdiend worden in Food Chain Magnate. Hij is alleen niet zo heel erg efficiënt, want in de tijd dat hij nodig is om een hamburger te bereiden kun je bijvoorbeeld ook een nieuw restaurant bouwen. Maar spellen moeten thematisch soms nou eenmaal keuzes maken.

gahchefkoch

Neem bijvoorbeeld Grand Austria Hotel. Dat spel vind ik persoonlijk thematisch redelijk gammel en om daar een voorbeeld van te geven presenteer ik je de kaart Chefkoch. Om dit personeelslid aan te nemen in je hotel betaal je 3 Kronen. Je kunt hier korting op krijgen, maar hoe dat werkt leg ik je later wel uit. Voor nu wijs ik je de functionaliteit van deze chef-kok: hij maakt namelijk eenmalig een koffie, een wijn, een strudel en een stuk cake voor je klaar die je aan potentiële klanten kan voeren. Voor de rest van het spel doet hij helemaal niets. Ergens ook wel logisch, want je betaalt hem verder ook niet meer. Vreemd personeel daar bij die Oostenrijkse hotels.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *