De Weekkaart 2016-27 Naamloos (Stenen Tijdperk)

Toen ik begon met De Weekkaart-rubriek, vroeg ik me nog even af of ik wel een volledig jaar vol kon maken. Nieuwe aankopen en het daadwerkelijk spelen van spellen die hier al een tijdje stof lagen te vergaren gaven me echter genoeg opties om de 52 weken van 2016 te vullen. Wat het plan is voor 2017 vertel ik je tegen het eind van het jaar nog wel, maar ik heb hier meer dan genoeg ideetjes voor.

201627

Deze week wederom een kaart die iets met eten te maken heeft. Dit is een voorbeeld van een beschavingskaart uit Stenen Tijdperk. Deze kun je de jouwe maken door het plaatsen van een werker op een bepaald veld op het bord. Hiervoor moet je grondstoffen betalen, maar daarvoor in de ruil krijg je 5 voedsel en voedsel heb je doorgaans hard nodig in dit spel. Werkers moeten namelijk gevoed worden.

Maar wat de kaart ook nog eens doet is punten opleveren aan het eind van het spel. Hoe meer verschillende je van deze kaarten waarvan het onderste deel groen is, hoe meer punten je kan verdienen. Oftewel, deze kaart is aantrekkelijk voor de korte en de lange termijn.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *