De Weekkaart 2016-34: Objective (Twilight Imperium Third Edition)

In sommige spellen zit een overdosis aan iconografie die je niet zomaar even onder de knie zult krijgen. En soms heb je gewoon tekst wat niet altijd voor zichzelf spreekt. Maar in weer andere gevallen is het eigenlijk zo lastig nog niet, mits je weet waar het spel over gaat.

ti3

Neem bijvoorbeeld deze naamloze kaart uit het lange doch bijzonder meeslepende sciencefictionspel Twilight Imperium (Third Edition). In dit spel bouw je aan een machtige vloot, verover je planeten, ontwikkel je nieuwe technologieën en moet je 10 punten zien te scoren voordat iemand anders dat doet. Punten scoor je vooral door het halen van bepaalde doelstellingen. Voor aanvang van het spel krijg je een geheime doelstelling en de rest moet je bij elkaar zien te schrapen met publieke doelstellingen. De doelstelling die hierboven staat afgebeeld is er één uit de tweede fase van het deck met doelstellingkaarten. Normaliter zul je deze doelstelling aan het begin van het spel niet te zien krijgen. Het begint veelal met ietwat eenvoudiger te bewerkstelligen doelstellingen. Doelstellingen waarmee je doorgaans ook niet meteen 30% van het benodigde puntenaantal kunt scoren.

Om deze doelstelling te halen dien je Mecatol Rex en de daaromheen liggende systemen te controleren. De schuin gedrukte tekst op de kaart herinnert je eraan hoe dat controleren werkt. Totaal onnodig in mijn opinie. Mecatol Rex onder controle krijgen is op zich niet heel erg lastig, maar de zes systemen eromheen vergt een aardige vloot en gezien het een publieke doelstelling is, zullen je tegenstanders dit niet heel snel laten gebeuren.

Mecatol Rex is overigens het centrale systeem in het spel. Als het ergens weggedrukt zat in een hoekje dan was het misschien wat beter te doen zijn geweest.

Totoro maakt ook geen deel uit van dit spel trouwens. Maar dat spreekt voor zich.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *