De Weekkaart 2016-37: Expansiekaart (Mombasa)

In de spelregels van Mombasa wordt er verwezen naar het een donker hoofdstuk in de menselijk geschiedenis: kolonialisme. Geen probleem voor dit spel verder, want het is geen historische simulatie. Je exploiteert alleen maar wat Afrikaanse regio’s.

mombasa

Dit exploiteren doe je door kaarten te spelen. Dit is er eentje van. Eentje die je moet kopen. De prijs is twee goederen plus de eventuele kosten die samenhangen met de plek op het bord waar dit kaartje komt te liggen. Door dit kaartje te spelen voeg je 3 punten aan je expansiewaarde toe. Met deze waarde kun je een compagnie naar keuze verder Afrika in laten trekken. Er zijn vier compagnieën in dit spel en je mag zelf kiezen waar je de moeite voor doet. Je uiteindelijk doel is de aandelen die je hebt in één of meerdere van de compagnieën hebt verworven aan het einde van het spel zoveel mogelijk waard is. Dan komt dit kaartje trouwens goed uit, want deze telt ook nog eens als aandeel in één ervan.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *