De Weekkaart 2016-38: Bonuskaart (Istanbul)

In Istanbul ren je als handelaar met je karretje en je assistenten van hot naar her om zo snel mogelijk een aantal robijnen bij elkaar te schrapen. Je haalt producten om deze te verkopen of meteen om te ruilen voor een robijn. Je spendeert verdiend geld aan je handkar of aan robijnen. Er is van alles mogelijk.

wkistanbul

In het spel zit een bewegingsbeperking. Omdat je een handkar mee moet sleuren, mag je niet willekeurig van plek naar plek reizen in één beurt. Sta je aan het ene eind van de stad en moet je vervolgens naar het andere eind van de stad om iets te doen, dan kan dit nog wel eens problemen opleveren. Behalve dan als de gevangenis bij je in de buurt zit. Vanaf deze plek heb je de mogelijkheid een crimineel familielid op pad sturen en de beste man is niet gebonden aan regels. Normaliter is het zo dat dit familielid weer terug naar de gevangenis wordt gestuurd wanneer andere spelers hem tegen het lijf lopen. Hiervoor krijgen ze een beloning in de vorm van 3 munten óf een bonuskaart. Eén van die bonuskaarten zie je hierboven. Deze stelt je in staat zelf een familielid terug naar de gevangenis te sturen en zelf de beloning op te strijken. Gelukkig maar dat hij vervolgens geen wrok koestert tegen jou, want je kunt hem later gewoon weer op pad sturen.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *