De Weekkaart 2016-40: Epidemie (Pandemic)

Pandemic schreef ik al eens over. Uiteraard wil ik je niet dwingen dat stuk tekst door te worstelen, dus ik vat het spel even samen: Samen met je medespelers moet je het medicijn voor een viertal ziektes zien te ontdekken. Onderwijl moet je echter ook van hot naar her reizen om eventuele uitbraken zien te voorkomen.

pandemicwkk

Spelers trekken iedere beurt een tweetal kaarten uit een stapel in de hoop zo snel mogelijk een vijftal van dezelfde kleur bij elkaar te krijgen. Bovenstaande kaart kom je echter ook tegen en kan redelijk problematisch zijn. Hoe dat werkt kan ik je wel uitleggen, maar het staat gewoon letterlijk op de kaart. De vraag is nu of dit nodig is. Het antwoord daarop is zowel ja als nee. Nee omdat een epidemie een basismechanisme is van het spel. Ja omdat het simpelweg geen kwaad kan. Het is handig omdat beginnelingen niet in de spelregels hoeven te duiken hoe zo’n epidemie ook alweer werkt en bovendien is het totaal niet storend. Pandemic is bovendien een redelijk populair spel en zoals bij wel meer populaire spellen zijn er uitbreidingen. Uitbreidingen waarin een variant op deze kaart is te vinden. Volgende week Over twee weken geef ik je een voorbeeld van een kaart waar totaal geen informatie op te vinden is.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *