De Weekkaart 2016-43: Naamloos (Splendor)

In ’t bijzonder toegankelijke spel Splendor moet je als de wiedeweerga 15 punten bij elkaar schrapen. Punten kun je op twee manieren verdienen en over het hoe en het wat vertel ik je uiteraard later wel eens. Volgens mij heb ik dat nu al zo vaak getikt, dat ik mogelijk een weektaak er aan heb om daadwerkelijk alles een plek te geven op mijn blog.

splendorwkkrt

In dit spel heb je in totaal drie keuzes tijdens een beurt en één daarvan is het kopen van een kaart. Dit is zo’n kaart. Uiteraard hoef je niet daadwerkelijk je bankpas voor te trekken, je kunt ‘m kopen met in ’t spel aanwezige edelstenen. Deze kaart kost 1 witte, 3 blauwe en 1 groene edelsteen. Als je ‘m hebt gekocht, dan levert deze standaard 1 groene edelsteen korting op bij ’t aankopen van een kaart. Niet echt een spelmechanisme wat heel veel uitleg behoeft verder en dat is nou net wat Splendor zo toegankelijk maakt.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *