De Weekkaart 2016-45: Telepathie (King of Tokyo)

Eén van de bekendste dobbelspellen is Yahtzee. Zelfs voor de niet-bordspellenliefhebbers onder ons is vermoedelijk de basis van dit spelletje geen raadsel. Er zijn tig varianten van dit spel te verkrijgen. Onder andere eentje waarbij je met de uitkomst van de worpen klappen kan uitdelen aan grote monsters in Tokyo.

kottelephatie

Maar wat je ook kan doen in dat spel is energie sparen en hier handige kaarten mee kopen. Zoals deze, Telepathie. Deze kost 4 energie om aan te schafen en dan kun je vervolgens met 1 energie nog een keer gooien. Nog een keer gooien? Yup, het dobbelen gaat in dit spel dus echt net als in Yahtzee: je mag twee keer opnieuw gooien. Maar in ieder geval hoef je hier geen grote straat te gooien. Maar klauwen. Of energie. Of punten. Of hartjes om je eigen monster weer wat gezonder te maken. Het is allemaal zo spannend niet.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *