De Weekkaart 2016-47: Huge Machinery (51st State Master Set)

Eén ding is zeker, als de maatschappij zoals we die nu kennen vergaat, dan hebben we altijd nog icoontjes om het leven draaglijk te maken.

201647

In 51st State Master Set heb je dit soort kaarten in je hand. Je kunt er in principe drie dingen mee. Drie dingen die verschillende uitwerkingen hebben. Deze reusachtige machine kun je o.a. bouwen. In dat geval betaal je een grijs connectie-tokentje (die je geheel toevallig rechtsboven op de kaart ziet staan) en voeg je deze kaart toe aan je kolonie. Je hebt dan een actiemogelijkheid tijdens je beurt om een werker en een radertje op te offeren en daarvoor drie grijze connectie-tokens terug te krijgen. Hiermee kun je dus weer meer zooi bouwen.

Wat je ook kan doen is een deal sluiten. Je betaalt dan een blauwe connectie-token en legt deze kaart op de plek waar je alle deals neerlegt. Je krijgt in dit geval dan iedere ronde een radertje. Een radertje dat wellicht handig is om gebruik te maken van de actiemogelijkheid van deze kaart, maar helaas is dat actieveld niet meer beschikbaar als je een deal sluit. Wat je krijgt als je een deal sluit is altijd onderaan de kaart te zien. Het woord deal staat er zelfs bij.

Potjandorie, wat simpel eigenlijk.

De laatste optie die je hebt is de kaart te plunderen. Je betaald een rode connectietoken en je krijgt er twee grijze voor terug. Waarom? Omdat dit rechtsboven op de kaart staat.

Links naast het tekstvak van de kaart staan nog twee icoontjes. Deze kunnen van belang zijn door bijvoorbeeld een kaart die je bepaalde zaken geeft gebaseerd op het aantal gebouwen met dat soort icoontjes dat je al gebouwd hebt. Je kunt dit gebouw op een later tijdstip ook vervangen door een ander gebouw en dan komen die icoontjes ook weer om de hoek kijken. Allemaal niet heel erg spannend.

Ik heb nu alleen één ding nog niet verteld en dat is wat de afstand links bovenin betekent. Laten we het erop houden dat wanneer hier een 2 had gestaan, je voor de hierboven mogelijkheden een extra connectie-token had gekost. Ook niet een heel lastig concept.

Eigenlijk is 51st State Master Set best wel simpel om te bevatten. Maar krijg die machine maar eens op gang.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *