De Weekkaart 2016-51: Glorious Death! (Blood Rage)

Blood Rage is een spel waar ik heel veel goede dingen over had gehoord voor ik het speelde. Vikingen die het uitvechten met elkaar klinkt natuurlijk heel erg aantrekkelijk. Vechten in dit bordspel is echter weinig meer dan kijken wie het hoogste getal bij elkaar kan toveren met behulp van miniaturen en kaarten. Gelukkig omvat het spel meer dan alleen wat oninteressant geknok. Sowieso is het de bedoeling om punten te scoren en daarvoor hoef je niet eens een gevecht te winnen.

201651

Je kunt bijvoorbeeld ook quests voltooien. Het enige wat je moet doen om de 6 “glory” wat deze kaart waard is toe te voegen aan jouw totaal is vier figuurtjes in ’t Valhalla te hebben aan ’t einde van een ronde. En hoe krijg je die in ’t Valhalla? Door bijvoorbeeld een paar gevechten te verliezen. Ja, je leest het goed. Verliezen is een strategie in Blood Rage. Niet iedereen is er fan van, maar ik kan er de humor wel van inzien.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *