De Weekkaart 2016-52: Rey (Star Wars: Destiny)

Fantasy Flight Games blijft goed in ’t uitbrengen van spellen waar ik maar al te graag geld aan uitgeef. Om het jaar af te sluiten, deze week één van hun nieuwste creaties in De Weekkaart, genaamd Star Wars: Destiny.

Dit is Rey. Rey is een personage uit het zevende deel van de toch best wel populaire Star Wars-filmreeks: A Force Awakens. In dit kaartspel met dobbelstenen is het de bedoeling de karakters van je tegenstander om zeep te helpen. Rey moet daarvoor 10 punten aan schade oplopen. Dat is het getal wat rechtsboven op de kaart te zien is. Links op de kaart zijn alle zijden van haar dobbelsteen te zien. Wat deze dobbelstenen precies doen leg ik nog wel eens uit.

Linksonder op de kaart staan twee getallen. Dit wil zeggen dat Rey 9 punten kost als je haar met een enkele dobbelsteen als één van je karakters hebt, en 12 punten als je twee dobbelstenen van haar gebruikt. Dit is weinig van belang op de werking van de kaart zelf, maar wel van belang voor het maken van je team. Je hebt namelijk in totaal 30 punten om je team samen te stellen.

Rey is speciaal in dit spel. Ze stelt je namelijk in staat om een extra actie uit te voeren als je haar voorziet van een upgrade. Upgrades zijn, weinig verrassend, andere kaarten. In Star Wars: Destiny voeren de spelers om de beurten acties uit, dus Ray’s vaardigheid is bijzonder handig. Vooral als je haar voorziet van een upgrade met het Ambush-sleutelwoord. Ambush stelt je namelijk ook in staat een extra actie uit te voeren.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *