Doei 2016, hoi 2017

Inmiddels ligt 2016 achter ons. Een jaar waarin ik maar liefst 574 afzonderlijke “plays” heb gelogd op BGG. Android: Netrunner was verantwoordelijk voor 115 van deze plays. In totaal speelde ik 160 verschillende spellen. 85 van die spellen speelde ik een enkele keer. In mijn collectie zijn 110 van de 160 gespeelde spellen te vinden. Ik hou niet bij waar en met wie ik speelde, dus veel meer statistieken kan ik je niet geven.

Wat ik je wel kan geven zijn wat onzinnige lijstjes. Zoals mijn voorlopige top 5 spellen die in 2016 op de markt zijn gebracht.

5. Terraforming Mars
4. Great Western Trail
3. Scythe
2. Star Wars: Destiny
1. Star Wars: Rebellion

Later dit jaar zal ik vermoedelijk mijn definitieve lijst met je delen. En dan ook met uitleg erbij waarom.

Net zo onzinnig: mijn top 5 spellen die ik in 2016 voor het eerst speelde maar niet in 2016 zijn verschenen:

5. The Castles of Burgundy
4. Age of Steam
3. 7 Wonders: Duel
2. Viticulture (+ Tuscany)
1. Food Chain Magnate

Het beste spel dat ik in 2016 speelde zonder enige restricties is (uiteraard) Android: Netrunner.

Ik verwacht dat ik 2017 minder plays zal loggen, maar ik ga uiteraard mijn best doen er in ieder geval gemiddeld één per dag te registreren. Mijn streven voor het nieuwe jaar is vooral om de voorraad spellen in mijn collectie die ik nog niet heb gespeeld eens op tafel te krijgen. De volgende spellen zie ik in ieder geval met alle plezier voorbij komen: 1846, Android, Arkwright, Caylus, the Gallerist, Guilds of London, Indonesia, Madeira, Panamax, en Vinhos Deluxe. Om nog maar niet te spreken van de spellen die ik in 2017 ga kopen. Welke dit mogelijk zijn is hier te vinden.

De Weekkaart-rubriek gaat in 2017 door. Een deel van de wekelijkse toevoegingen zal een aanvulling zijn op de kaarten die exact het jaar ervoor zijn geplaatst, maar de grootste portie zal volledig nieuw zijn. Verder ga ik in 2017 toch echt wat meer content tikken. Ik moet toegeven dat ik eigenlijk best lui ben, want ik heb een aardige verzameling artikelen die ik nog af moet ronden. Ik zal zeker geen wekelijkse besprekingen of iets wat daar door voor moet gaan plaatsen. De kans is aanwezig dat ik bepaalde mechanismen uit een spel pluk en dan ga kijken hoe deze in andere spellen terugkomen.

Ik heb in ieder geval zin in 2017. Weer lekker spelletjes spelen.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *