De Weekkaart 2017-02: Study (7 Wonders: Duel)

O jee, symbolen. Symbolen kunnen leiden tot hoofdpijn. In 7 Wonders: Duel valt het echter allemaal wel mee.

In dat groene vlak aan de bovenkant van dit kaartje zie je een symbool waar je helemaal niets mee kan en eentje waarop te zien is dat dit spel 3 punten oplevert aan het eind van het spel. Dat eerste symbool heb je pas wat aan als je nog een kaartje bouwt met hetzelfde symbool of zes verschillende symbolen hebt verzameld. Niet heel interessant verder, dat rijtje daaronder kan ik wat meer over kwijt.

Om dit kaartje te bouwen heb je 2 hout, wat glaswerk en perkament nodig. Deze is mogelijk gewoon te halen in het stadje dat je in dit spel bouwt. Het hout is doorgaans te vinden op kaarten met een bruin vlak aan de bovenkant en de andere twee op een kaart met een grijs vlak. Maar heb je de grondstoffen niet ter beschikking, dan kun je deze gewoon kopen. Grondstoffen hebben een basisprijs van 2 muntstukken. Basisprijs, want spelers kunnen elkaar het leven link zuur maken.

Voorbeeld: ik speel tegen Faith. Faith heeft in haar stad 3 hout ter beschikking. Als ik hout wil kopen kost me dat nu niet alleen de basisprijs, maar voor iedere hout in ’t stadje van mijn tegenstander moet ik 1 muntstuk extra dokken. Hout kost mij dus gewoon 5 keiharde munten per stuk.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *