De Weekkaart 2017-03: Coalition Freighter (Star Realms: United)

Ik zal even je geheugen wat opfrissen: In Star Realms probeer je elkander om zeep te helpen door ruimteschepen en/of -basissen te kopen en vervolgens (in een latere beurt) te spelen. Spelers beginnen met 50 levenspunten en bij 0 ben je foetsie. Schepen en basissen kunnen elkaar blij maken.

Daglicht is nog altijd lastig bij het fotograferen zo te zien, maar als het goed is kun je onder op de kaart linksonder een blauw icoontje zien wat ook linksboven op de kaart staat. Als je deze kaart speelt en tijdens dezelfde beurt een schip met hetzelfde icoontje speelt, dan krijg je de factiebonus die erachter staat vermeld. In dit geval krijg je er 4 levenspunten bij als je bijvoorbeeld de basis die linksboven te zien speelt of al op tafel hebt liggen. Bij de kaart rechtsonder krijg je 2 aanvalskracht erbij als je een kaart speelt met zo’n rood icoontje linksboven op de kaart.

Poeh.

In de meest recente uitbreiding, United, zitten kaarten die tot meerdere facties behoren. Dit schip heeft zelfs 2 factiebonussen en kan door bijvoorbeeld de twee schepen in de eerste foto blij worden gemaakt. Dat niet alleen, dit schip activeert ook de factiebonussen van die twee. Niet echt een onaardige toevoeging aan dit spel.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *