De Weekkaart 2017-06: Thyme (Herbaceous)

Vechten tegen demonen. Zombies om zeep helpen. Servers van megacorporaties met mogelijk snode bedoelingen hacken. Succesvolle restaurantketen op poten zetten. Goddelijke rockconcerten geven. Handel drijven in Frankrijk. Atoombommen fabriceren en testen.

Bord- en kaartspellen hebben vele onderwerpen en bijna net zoveel manieren om alles eindjes aan elkaar te knopen. Sommige onderwerpen klinken spannender dan anderen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik redelijk makkelijk over ’t thema van een spel heen kijk. Dus als er een kaartspel zou zijn waar je kruiden in tuinen moeten planten om ze later eens om te potten, dan zou ik dat best willen spelen.

In Herbaceous doe je precies dat. Iedere beurt pot je iets om óf plant je wat kruiden in een tuin. Het is vooral een kwestie van geduld hebben en op het juiste moment planten om te potten. Je hebt namelijk maar vier manieren om planten om te potten en je tegenstanders vissen uiteraard in een deel van dezelfde vijver. Bovenstaand zie je één van de kruiden die je kan planten/ompotten. Dit is één van de weinige kruiden die uit zichzelf al punten opleveren. Hier zijn drie verschillende soorten van en als je ze als eerste alle drie te pakken krijgt kun je nog eens extra punten verdienen. Deze speciale kruiden kun je echter maar in 1 van de 4 beschikbare potten proppen. Timing is de sleutel tot succes.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *