Mijn kerstverlanglijstje

Met de feestdagen weer voor de deur ben ik natuurlijk weer driftig doende een lijstje met leuke spullen op te stellen die mijn familie mij wel mag geven en dan zogenaamd doen alsof de Kerstman er iets mee te maken heeft. Ik kan zoals ieder jaar wel weer een rits goedkope prullaria op papier zetten waarbij mijn familie met erg weinig inspanning en voor een paar centen klaar is, maar daar ga ik dit jaar eens verandering in brengen. Laat ik gewoon eens vijf prijzige of lastig vindbare spellen op een rijtje zetten en ze eens flink laten zwoegen. Uiteraard deel ik dit lijstje graag met jullie.

Frank Herbert’s Dune

xmas01

Alhoewel ik de Franse editie die door Descartes op de markt is gebracht al in de kast heb liggen, zou ik toch best graag een Engelse editie wil hebben. Gewoon een doos met de naam Avalon Hill erop en dan niet de zogenaamde “Sting-editie”. Het liefst trouwens een nog niet uitgepakte doos, maar indien die niet te vinden is, dan graag wel eentje inclusief de uitbreidingen. En ja, ik weet dat Rex: Final Days of an Empire praktisch hetzelfde spel is, maar die heb ik al.

Sekigahara: The Unification of Japan

xmas04

Dit spel voor twee spelers mag dan wel zo’n drie uur duren, maar ik weet zeker dat ik ‘m tenminste één keer zal gaan spelen. Dat lijkt me toch wel genoeg om de aanschaf ervan te billijken. Zo duur is ’t spel overigens ook weer niet, maar GMT Games wacht nog even met het herdrukken van dit spel tot er 500 bestellingen zijn binnengekomen. Nog even 132 bestellingen afwachten dus of je bestelt dat aantal, dan verpats ik de rest wel.

Star Wars: Rebellion

xmas05

O? Dit spel is nog niet op de markt gebracht? Het is helaas ook niet echt mogelijk om bij Fantasy Flight Games naar binnen te wandelen en een exemplaar onder je jas mee te sleuren, want de doos is daar denk ik een beetje te groot voor. Gelukkig maar dan dat ik jarig ben in het eerste kwartaal, want dan is deze prijzige verzameling plastic en karton te krijgen. Ik heb nog wel eventjes geduld. Of niet?

Star Wars: The Queen’s Gambit

xmas03

Nog een Star Wars-spel? Nog een Star Wars-spel. Het is gebaseerd op Episode I: A Phantom Menace en hoewel dit niet echt een film is waar ik heel blij van word, lijkt dit spel me bijzonder amusant. Jammer dat het niet meer gemaakt wordt, maar er is altijd nog Ebay. Of de marktplaats van BGG.

Mega Civilization

xmas02

Het gaat me echt alleen maar om de grootte van het spel, want dit op tafel krijgen tijdens een spellenavond lijkt me schier onmogelijk. Ik bedoel, het spel duurt ongeveer twaalf uur. Daar zit denk ik niemand echt op te wachten. De richtprijs van € 200 hoeft trouwens niet afschrikwekkend te werken lijkt me.

Dit lijstje valt wel mee toch?

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *