De Weekkaart 2017-07: Rollenkaarten (De Mol)

Er zijn spellen met legio kaarten die van alles doen en er zijn spellen met een beperkt aantal kaarten die ook nog eens weinig invloed uitoefenen op de loop van ’t spel in kwestie.

Dit zijn twee kaarten uit De Mol (The Resistance in ’t Engels). Rood en blauw. Dat symbool is er voor de kleurenblinden onder ons. Geen onbelangrijk detail overigens. Er zijn meer dan genoeg spellen die voor kleurenblinden en -doven praktisch onspeelbaar zijn. Websites als deze hebben hier wat meer aandacht voor.

Maar wat doen deze kaarten? Eigenlijk weinig, maar tegelijkertijd heel veel. De spelers in dit spel (minimaal 5) krijgen aan het begin van het spel één van de twee kaarten uitgedeeld. Als je een rode kaart hebt gekregen ben je een mol en als je een blauwe onder ogen hebt, dan ben je een agent. Gedurende een vijftal ronden is het aan de spelers om uit te vogelen wie er een mol is en wie niet. Je onderneemt missies om een kwaadaardige regering het leven zuur te maken en iedere missie bestaat uit een voorop gesteld aantal personen. Je kunt dan, als deelnemer, bepalen of je wilt dat de missie slaagt of faalt. Hierbij krijg je constant informatie en is het aan de agenten taak uit te vogelen wie de mollen zijn zodat er niet meer dan twee missies falen. Deductie met een best aardig stukje sociale interactie. En door dat laatste helaas niet voor iedereen weggelegd.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *