De Weekkaart 2017-09: Nuclear Fallout (The Manhattan Project: Energy Empire)

In The Manhattan Project: Energy Empire voer je een actie uit op een gezamenlijk bord en daarna kun je met je eigen bordje bezig. Dit is weinig anders dan The Manhattan Project, waarvan vorig jaar een kaart voorbij kwam en ik voor de verandering ook eens een wat langer stukje over tikte. Energy Empire is echter wel degelijk een ander spel. Eentje waar ik met alle plezier later nog eens over verder leuter.

Voor nu even een enkele kaart uit dit bordspel: Nuclear Fallout. Energy Empire is namelijk geen race waarbij de eerste speler met een x-aantal punten wint, maar een spel dat eindigt wanneer er zestal stapeltjes vervuilingstokens op zijn. Na ieder stapeltje volgt er een global impact en bovenstaand zie je er eentje. Wanneer deze kaart open wordt gedraaid gebeuren er drie dingen. Ten eerste ga je een rij op je eigen bord scoren. Vertel ik je later dit jaar meer over. Ten tweede wordt een deel van het aanbod gebouwen op het gezamenlijke bord ververst. Ook daar vertel ik je later dit jaar meer over. Ten derde mogen alle spelers een vervuilingstoken uit de voorraad pakken (dus niet van de eerder genoemde stapeltjes) en deze met de nucleaire zijde naar boven neerleggen op een actieveld op het bord. De eerstvolgende speler die een actie uitvoert waar zo’n token ligt, moet deze op zijn of haar eigen bordje leggen op een plek waar nog geen vervuiling is. Irritant, want punten scoor je onder andere door onvervuilde… Hé, wacht, nu ga ik bijna vertellen hoe dat werkt met rijen scoren en dat ik zou pas later dit jaar doen. Laten we derhalve maar gewoon afsluiten door te zeggen dat het opruimen van nucleaire vervuiling niet altijd nodig is. Je kunt er zelfs punten mee scoren. Maar hoe? Goed geraden, dat lees je later dit jaar.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *