De Weekkaart 2017-10: Jackson Howard (Android: Netrunner)

Jackson Howard is een bijzonder handige kaart voor de Corp-zijde in Android: Netrunner. Ik kan me eerlijk gezegd niet heugen ooit een Corp-deck te hebben gebouwd waarin good old Jacko niet te vinden was. Niet alleen kun je sneller kaarten uit je deck trekken, ook kaarten uit je archieven (je aflegstapel) kun je weer terug in R&D (je deck) schudden. Dit dient meerdere doelen. Stel je hand zit vol kaarten die je nu liever nog niet hebt. Met meneer Howard trek je vervolgens een zooi kaarten en kwakt aan eind van je beurt een aantal in je archieven om hem vervolgens op te offeren en een drietal van die kaarten weer in je R&D te krijgen. Er zijn nog wel meer manieren waarop Jackson Howard te gebruiken is, maar deze editie van De Weekkaart gaat eigenlijk over alternatieve versies van kaarten.

Nog een Jackson Howard. Dit is feitelijk exact dezelfde afbeelding, maar ietwat uitvergroot. De decks waarmee Dan D’Argenio in 2015 met succes zijn wereldtitel verdedigde zijn door Fantasy Flight Games op de markt gebracht waarbij alle kaarten deze behandeling hebben gekregen. Een compleet overbodige aanschaf, maar ik ben een liefhebber van alternatieve uitgaven.

En dit is een alternatieve uitgave waarbij de afbeelding wel compleet anders is. Deze versie werd vorig jaar aan deelnemers van Store Championships uitgedeeld als participatieprijs. In mijn Corp-decks speel ik doorgaans met deze drie verschillende Jackson Howards.

De vraag is echter wat ik binnenkort met Jackson Howard moet. Ik heb vier complete speelsets (12 stuks) en na jaren van uitbreidingen heeft Fantasy Flight Games eindelijk besloten dat de eerste paar uitbreidingreeksen niet langer toernooilegaal zullen zijn. Het is nog niet zover, maar het zal mij benieuwen hoe het leven na Jackson Howard eruit zal zien.

Hierboven nog een voorbeeld van een alternatieve uitgave van een kaart en een aanwijzing dat Android: Netrunner niet zomaar een verzameling kaarten is en er iets van een verhaallijn in zit. Kijk maar eens wat er rechts van de eerste afbeelding van Jackson Howard (links voor de kijker) te zien is.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *