De Weekkaart 2017-12: Ziad (Five Tribes: The Thieves of Naqala)
Geschreven door op 26 maart 2017 en gedeponeerd in de categorie De Weekkaart.

Exact 52 weken geleden leuterde ik wat over slavenkaarten in Five Tribes. In deze editie van deze bijzonder gerenommeerde rubriek doe ik hetzelfde over een dief. Een dief genaamd Ziad. Tenminste, dat was ik er lees. Ik moet zeggen dat ik niet echt een liefhebber ben van het hier door Days of Wonder gebruikte lettertype.

Five Tribes: The Thieves of Naqala is een miniuitbreiding waarin maar liefst 7 nieuwe kaarten worden toegevoegd aan het basisspel. Dit pietluttige doosje stond echter (wederom) ter discussie bij een aantal personen wegens de aanwezigheid van een schaars geklede dame op de voorkant. Maar dit keer ga ik het over de kaart zelf hebben. Ziad kun je gedurende het spel aanschaffen en wordt vervolgens iedere keer als je de actie behorende bij de gele stam in het spel uitvoert geactiveerd. Alle andere spelers moeten hierop een geel mannetje inleven en jij krijgt er één van. Symboliek die duidelijk is!

Als leek zul je je nu afvragen wat dit nu allemaal betekent en dat snap ik. Ik zal binnenkort dan ook eens wat meer over Five Tribes tikken. Volgens mij beweer ik dat echter wel vaker in mijn Weekkaart-toevoegingen.