De Weekkaart 2017-13: Kat (Brugge: De Dieren)

Sommige uitbreidingen zijn bijzonder simpel. Neem Brugge: De Dieren. Met deze mini-expansie kun je maar liefst 17 kaarten toevoegen aan het basisspel. Hieronder zie je zo’n dier.

Hoe dat rijtje daar rechts op de kaart werkt stond op de nominatie een jaar geleden uitgelegd te worden. Uiteraard heb ik dat nog steeds niet gedaan en hou je dat nog van me tegoed. Ik ga nu alleen even kort uitleggen wat het verschil is tussen een dier en een mens in dit spel. Ten eerste is een dier naar verhouding meer punten waard dan een mens. Waar je normaal 6 geld moet dokken moet dokken voor 2 punten, kost een dier maar 4 geld. Dat niet alleen. In Brugge delen mensen geen huizen, maar een dier over de vloer is geen enkel probleem.

Is er een nadeel? Uiteraard. Dieren kunnen verder niets. Leveren normale mensen je normaal gesproken een bruikbare vaardigheid op — soms eenmalig, soms met een prijs, soms altijd — dieren doen echt verder helemaal niets om je verder op weg te helpen om jouw stukje Brugge de beste te maken.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *