De Weekkaart 2017-14: Leia Organa (Star Wars: Imperial Assault)

Vorig jaar toonde ik Leia Organa in De Weekkaart en dit jaar doe ik het weer. Links zie je de kaart van die vorig jaar te zien was, rechts een variant.

Er zit weinig verschil in deze kaarten uit Star Wars: Imperial Assault zou je zeggen, maar schijn bedriegt. Het gaat hier niet zozeer om het feit dat de linker variant een vaardigheid genaamd Military Efficiency heeft en de rechter versie Aggressive Negotiations. Het gaat om dat symbooltje rechts van de naam van het personage. Star Wars: Imperial Assault bestaat namelijk eigenlijk uit twee verschillende spellen. Je kunt met een groepje van maximaal 5 man namelijk een campagne spelen. Dan ga je als rebellen een enkele Imperial-speler te lijf. Succesvolle missies leveren je interessante voordelen op en falen helpt uiteraard de Imperial-speler. Er zit iets van een verhaallijn in, maar het gaat vooral om de beleving en niet of er een goed verhaal wordt verteld.

Het tweede spel in diezelfde doos is dat twee spelers een legertje met hun favoriete personages uit Star Wars samenstellen en elkaar daarmee het leven proberen zuur te maken op een willekeurige kaart. Er zijn onderhand een hele zooi verschillende kaarten beschikbaar en in de praktijk speelt eigenlijk niemand met hun favoriete personages, maar met een legertje wat de meeste kans biedt om te winnen. Het probleem is dat je echter een flinke deuk in je bankrekening moet maken om een beetje bij te blijven met alles wat er te koop is. Ik heb het er echter graag voor over.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *