De Weekkaart 2017-20: Little Devils

Zelfs als je niet heel erg thuis bent in de wereld der bord- en kaartspellen, dan ben je vast wel bekend met klaverjassen. In dit spel gaat het om slagen winnen, troefkaarten, etc. En het hele idee van slagen winnen is een uitstekende basis voor een niet gering aantal kaartspellen. Zoals Little Devils. In dit spel komt de beginspeler met een kaart uit met een nummer erop. De tweede speler bepaalt vervolgens welke kant de slag op gaat. Speelt deze speler een hogere kaart, dan gaan we omhoog en speelt hij of zij een lagere kaart, dan gaan we uiteraard omlaag. Het is dan aan de andere spelers om niet respectievelijk de hoogste of laagste kaart te spelen. De hoogste of laagste kaart pakt namelijk de slag en slagen ‘winnen’ wil je in dit spel juist niet. Op de kaarten staan duiveltjes afgebeeld en duiveltjes zijn slecht. Laat ik gewoon eens een voorbeeldslag doen.

Speler 1, Anya, begint met een 19. Hierop staat maar een enkel duiveltje afgebeeld.

Speler 2, Buffy, speelt nu een 26. Compleet duivelloos, maar ze probeert zich uiteraard een beetje in te dekken voor het geval de slag aan haar ligt.

Speler 3, Cordelia, speelt een 24. Ook geen duivels, maar Cordelia maakt zich daar sowieso niet druk over, want de slag zou op dit moment voor Buffy zijn. Buffy begint dan ook een beetje te zweten.

En terecht, want speler 4, Dawn, speelt een 20. Past er perfect tussen en met drie duiveltjes toch wel een vervelende kaart voor de speler die deze slag om de oren krijgt.

Speler 5, Ethan, maakt Buffy echter blij door een 27 te spelen. De slag ligt nu aan Ethan.

Speler 6, Faith, geeft Ethan nog wat slecht nieuws door een 22 te spelen, waarop twee duiveltjes staat.

Ethan pakt deze slag dus en mag 7 duiveltjes op zijn conto schrijven. Op zich weinig reden om je zorgen te maken, want er zitten ook kaarten in waarop er 5 te vinden zijn zoals de 25. Een kaart die Ethan duidelijk niet in zijn hand had, anders had hij deze wel gespeeld.

Bij de slagen is er trouwens ook de kans dat wanneer de slag omhoog gaat, een speler geen kaart heeft die hoger is dan de beginkaart. Dan mag hij of zij uiteraard gewoon een lagere kaart spelen, maar dan is de slag bijna 100% zeker voor deze speler. Wanneer de slag omlaag gaat, dan mag een hogere kaart spelen uiteraard ook. Heel simpel dit. Het kan ingewikkelder. Kijk over twee weken maar weer.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *