De Weekkaart 2017-26: Love Letter

Love Letter gaat zogenaamd over iets met liefdesbrieven en deze bij een prinses droppen. Ongetwijfeld weer iemand hier een mooi verhaal van te breien, maar ik kijk zoals gewoonlijk wat de kaarten in het spel doen.

Er zijn in totaal 16 kaarten in dit spel. Voordat het spel begint, verwijder je er eentje en deel je iedere speler één kaart.

Vervolgens trekt de speler die aan de beurt is een kaart en speelt er eentje uit. Laten we zeggen dat Asa aan de beurt is. Asa heeft in haar hand een Baron en een Guard. Met de Baron kan ze haar hand vergelijken met die van een andere speler. De speler die dan vervolgens de kaart heeft met de laagste waarde ligt uit het spel. Asa zou dom zijn om deze te spelen, want de waarde staat linksboven op de kaart vermeld en haar hand zou na het spelen van de Baron enkel de Guard bevatten. En de Guard is maar een 1. Dus Asa zou in dit geval de Guard spelen, een andere speler uitkiezen en raden welke kaart deze heeft.

Gelukkig zijn er maar een achttal kaarten in het spel. Je mag geen Guard noemen als je een Guard speelt, dus er blijven maar zeven keuzes over. Misschien zelfs maar zes, maar je hebt uiteraard geen idee welke kaart er niet in het spel is.

Je speelt net zolang door totdat er nog maar één speler niet geëlimineerd is of het stapeltje kaarten erdoorheen gejast is. In het laatste geval wint de speler die de kaart met de hoogste waarde nog in de hand heeft.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *