De Weekkaart 2017-29: The Game

Het is niet altijd mogelijk om een groepje te vinden om een spel mee te spelen. En soms heb je zelfs gewoon geen zin om mensen op te trommelen. Voor die momenten zijn er meer dan genoeg spellen te vinden die je in je eentje kan spelen. Het kaartspelletje met de weinig inspirerende naam The Game is er daar eentje van.

Aan de schedel op het doosje te zien en de begeleidende tekst, is dit een spel dat je kan spelen tot je er bij neervalt. Schijn bedriegt echter nog wel eens en bovendien is het zonde van je tijd als je enkel dit niet al te ingewikkelde kaartspelletje op tafel gooit.

Het uiterlijk van de kaarten is net zo onaantrekkelijk als de voorkant van de doos.

Er zitten 102 kaarten in dit spel. Deze vier en 98 kaarten genummerd 2 tot en met 99. Deze vier geven aan wat je met de acht kaarten in je hand kan doen. Uiteraard zijn de kaarten eerst geschud voor je er acht trekt. Het zou anders niet echt een heel lastig spel zijn.

Want wat je doet is minimaal twee kaarten uit je hand spelen. Twee van de rijen gaan in waarde omlaag, twee gaan omhoog in waarde. Hier even een voorbeeld van een rij die omlaag gaat. Het is de bedoeling dat alle kaarten in een rij terecht komen. Niet altijd even simpel. Hier ga ik bijvoorbeeld in vijf kaarten van 100 naar 66.

Er is echter een regel om het wat eenvoudiger te maken: je mag ook een kaart neerleggen die 10 hoger in waarde is (in een rij waar je naar beneden gaat) of 10 lager in waarde (in een rij waar je naar boven gaat). De 66 is nu opeens twee kaarten later een 86. Dat biedt perspectief.

Je kunt het spel ook met meerdere spelers spelen en dan krijg je simpelweg minder kaarten. Je mag met elkaar communiceren, maar zeggen welke kaarten je in je hand hebt is taboe. Een aardig idee.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *