De Weekkaart 2017-33: Go Nuts for Donuts!

Ik schreef al eens over Sushi Go!, een redelijk eenvoudig kaartspel waarbij je zoveel mogelijk punten bij elkaar probeert te sprokkelen door (voor jou) betere kaarten te krijgen dan je tegenstanders. Voedsel en kaarten gaan blijkbaar goed samen, want we hebben nu ook Go Nuts for Donuts!

In dit spel leg je een aantal kaarten neer. Dit aantal is gelijk aan het aantal spelers plus één. In dit voorbeeld liggen er vijf, dus ik doe nu net of er vier spelers meedoen.

Spelers kunnen nu een kaart uit het rijtje kiezen door een kaart blind neer te leggen met daarop een nummer. En dit nummer komt uiteraard overeen met de nummers boven de kaarten uit de eerste foto. Als er meerdere spelers zijn die een bepaald nummer kiezen, dan krijgt niemand deze. Spelers die als enige een bepaald nummer hebben gekozen, krijgen deze kaart vervolgens voor hun neus. Eventuele acties die op de kaarten staan vermeld worden meteen uitgevoerd. De rij wordt vervolgens aangevuld en een nieuwe ronde begint. Het spel is afgelopen als de rij niet meer kan worden aangevuld.

Er valt verder weinig te vertellen over Go Nuts for Donuts!, dus ik laat gewoon nog even een paar kaarten zien.

Als je Bear Claw te pakken krijgt, mag je een kaart bij een andere speler weggrissen. Als straf heb je echter wel twee minpunten. Klinkt matig, maar uiteraard hoeft dit geen probleem te zijn.

Sprinkled stelt je in staat om een kaart die voor je neus ligt aan een andere speler te geven. Dus de twee minpunten van bijvoorbeeld Bear Claw kun je bij een andere speler kwijt. Het mooie hieraan is dat die andere speler de actie van Bear Claw nu niet mag uitvoeren, want dit mag alleen als je ‘m uit de rij met donuts graait.

Boston Cream is alleen interessant als je er een even aantal te pakken krijgt. Bear Claw kan hier trouwens ook prima bij helpen.

Donut Holes is simpel: hiervan wil je er zoveel mogelijk.

Jelly-Filled wil je er ook zoveel mogelijk van, maar het is hier alleen niet zo interessant om in de laatste ronde van het spel bijvoorbeeld een derde te pakken, daar dit geen extra punten oplevert.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *