De Weekkaart 2017-40: Spyfall

Vreemd genoeg dacht ik altijd, ondanks de James Bond-films, dat spionnen gevoelige informatie stalen en deze doorspeelden aan anderen. Wat blijkt nou? Spionnen zijn meer bezig uit te vogelen waar ze eigenlijk zijn? Tenminste, als je Spyfall mag geloven.

Alle spelers op één na krijgen een kaart met daarop een locatie en een rol. Zij zijn de geheim agenten. Ze weten van elkaar niet dat ze het zijn, maar daar gaan ze heel snel achterkomen. Tenminste, als ze ’t goed spelen.

Eén van de spelers krijgt deze kaart. Hij of zij is de spion. Aan hem of haar de taak te achterhalen welke locatie er op de kaarten van de andere spelers staat afgebeeld.

In ’t midden van de tafel ligt een overzicht van alle locaties om het de spion wat makkelijker te maken. Om het spel voor de geheim agenten niet al te simpel te maken, is het natuurlijk wel de bedoeling dat de overige spelers hier ook een kijkje op nemen anders valt het zo op. Hoe speel je het spel? Heel simpel. Je stelt elkaar vragen. Vragen waarbij je als geheim agent niet al te snel weggeeft wat de locatie is. En de spion probeert ze zo te stellen dat het niet al te duidelijk wordt dat hij of zij geen idee heeft wat de locatie is. Dat is eigenlijk alles. Er komt een moment waarop de spelers iemand moeten gaan aanwijzen of de spion geeft aan wat de locatie is. En dan is er een winnaar. Of meerdere winnaars.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *