De Weekkaart 2016-03: Stealth Needle (Star Realms)

Star Realms is in mijn opinie een bijzonder amusante deck builder met een voor mij meestal aantrekkelijk sciencefictionthema. Je begint met een paar kleine ruimtevaartuigjes die maar weinig doen, maar door slim gebruik van je handelspunten en selectief kiezen van kaarten uit het aanbod kun je  in een mum van tijd een aardig destructieve vloot opbouwen om je tegenstander van 50 levenspunten naar 0 te krijgen. Het spel kent een paar grote en krachtige schepen en niets is leuker dan er een stuk of drie tijdens één beurt op tafel spelen. Stealth Needle is wat mij betreft echter hét schip waar je het meeste profijt van kan hebben.

stealthneedle

Stealth Needle heeft uit zichzelf geen aanvalskracht en evenmin levert het je handelspunten op om andere schepen de jouwe te maken, maar hij kan ieder schip dat je tijdens de beurt dat je Stealth Needle speelt op tafel krijgt kopiëren. Dit kan redelijk doorslaggevend zijn in het begin van het spel door een schip met veel handelspunten feitelijk twee keer op tafel te hebben liggen, maar nog veel leuker is om in de eindfase gewoon één van je grote knallers te klonen. Niet alleen heb je dan twee keer de aanvalskracht van dat schip op tafel, Stealth Needle is een exacte kopie van die kaart en kan derhalve een factiebonus tot stand brengen zonder dat er nog een kaart van die factie benodigd is.

Stealth Needle is een veelzijdige kaart en heeft derhalve de bijnaam “Kip” in de volksmond. Uiteraard onzin, maar voor de prijs van 4 handelspunten is dit een stukje papier dat ik niet heel graag aan me voorbij wil laten gaan. Spijtig dat de kans om het ding überhaupt te zien te krijgen redelijk klein is.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *