De Weekkaart 2016-04: Captured Nazi Scientist (Twilight Struggle)

In Twilight Struggle gaan twee spelers de strijd aan om de Koude Oorlog in hun voordeel te beslissen. De één speelt weinig verrassend als Amerika, de ander mag aan de slag om Rusland figuurlijk op de kaart te zetten. Het spel draait veelal rond het op het juiste moment spelen van kaarten die je aan het begin van een ronde willekeurig hebt getrokken. Het leuke en vooral interessante hieraan is dat je als Amerikaan soms kaarten moet spelen die een overduidelijk voordeel aan de Russen geeft en vice versa. Later ga ik nog wel eens in op wat meer details van dit bijzonder boeiende bordspel. Voor nu kijk ik zoals gewoonlijk naar een individuele kaart uit het spel.

TWstruggle

De kaarten in Twilight Struggle zijn gebaseerd op daadwerkelijk gebeurtenissen die plaats hebben gevonden tijdens de fascinerende decennia na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Thematisch gezien is Captured Nazi Scientist bijzonder passend voor wat het doet. Het is bijvoorbeeld niet bepaald een geheim dat beide zijdes in de Koude Oorlog gebruik maakten van de kennis die was opgedaan door de Duitsers en Duitse wetenschappers werden “gerekruteerd”. Neem bijvoorbeeld de raket waarmee de eerste succesvolle bemande maanmissie de ruimte in werd geschoten. Overigens is de op deze kaart genoemde “Space Race” maar een klein onderdeel van het spel. Normaliter gebruik je hiervoor kaarten waarvan je absoluut niet wilt dat je tegenstander voordeel uit kan halen, maar deze kaart is hier juist specifiek op gericht. De voordelen die je haalt uit de Space Race kunnen overigens in sommige gevallen beslissend zijn, maar dat is meestal alleen als één van beide partijen praktisch al heeft verloren.

giovanni

Bordspelliefhebber met een immer groeiende collectie. Koopt met enige regelmaat nieuwe spelletjes en wil daar graag wat over kwijt. Is tevens actief backer op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *